Kursus iKrav­specifikation

- undgå faldgruberne i digitale projekter

Kurset kort: Rigtigt mange digitale projekter slår fejl - og ofte kan disse fejl undgås med grundig forberedelse af projektet og organisationen. På et kursus i kravspecifikation lærer du at afdække jeres interne og eksterne behov og at udarbejde en præcis kravspecifikation for jeres næste digitale udviklingsprojekt - typisk en hjemmeside, webshop eller et intranet. Du får indblik i processen med at arbejde med en leverandør, og med at sikre at projektet indfrier jeres behov. 
Del:

Jeres hjemmeside er centrum for jeres digitale tilstedeværelse. Samtidig er det at skabe en ny hjemmeside et komplekst projekt, der skal forene kommunikation, design og teknik med jeres forretningsmål, for at skabe mest mulig værdi for virksomheden. Arbejdet med kravspecifikationen er afgørende for at sikre at alle elementer spiller sammen og at projektet bliver en succes.

Ved at investere en dag i et kursus i kravspecifikation får du dyb indsigt i, hvordan I udarbejder en kravspecifikation som sikrer, at I både får det mest præcise bud på opgaven og at I kan styre projektet sikkert i land uden unødige overraskelser. 

Kurset afholdes løbende

For at kunne tilpasse kurserne til deltagernes behov, afholder vi kurser, når der er nok forhåndstilmeldte. Typisk afholdes kurset kvartalsvis.

Du kan uforpligtende forhåndstilmelde dig i formularen nedenfor. Når der er nok tilmeldte til at garantere afholdelse, bliver alle deltagere kontaktet, så vi kan koordinere den bedste dato for jer.

Adresse:

ActOn-CPH
Helsingørsgade 52A
3400 Hillerød

Kurset afholdes i det kreative kontormiljø hos ActOn CPH midt i Hillerød. Der er nem adgang til parkering og offentlig transport.

Kontakt os endelig med spørgsmål eller forespørgsler her

Pris og tilmelding:

Pris pr. deltager: kr. 3.495,-
Gruppe pris (max 8 deltagere): kr. 20.995,-

Tilmeld dig

Alle priser er eks. moms.

Du kan anmode om en gruppetilmelding i tilmeldingsformularen her

Hvorfor skal du deltage?

Mange webprojekter ender med at tage for lang tid, gå over budget og være så fejlbehæftet, at de ikke skaber den værdi for virksomheden som var tiltænkt. Ved at udarbejde en grundigt kravspecifikation inden projektet går i gang, sikrer I en styret proces for projektet. I får afdækket alle organisationens behov, og giver samtidig jeres samarbejdspartner på projektet, de bedste forudsætninger for at kunne levere et produkt, der lever op til jeres forventninger – Uanset om det er jeres eksisterende bureau eller om der er flere leverandører der byder på opgaven.

Hvad lærer du på kurset?

Vi prøver at tilpasse kurset til deltagerne fra gang til gang og skabe en lærerig og dialogbaseret tilgang til at udvikle en kravspecifikation. På et kursus i kravspecifikation lærer du at indsamle viden, strukturer jeres behov og formulere en fuldstændig kravspecifikation på jeres kommende hjemmeside, webshop, intranet, app, eller anden online platform. Du lærer at sætte de helt rigtige mål og at evaluere de tilbud du får fra leverandører.

Du får også indblik i, hvordan du sammenligner og vurderer leverandører og hvilke ting du skal spørge ekstra ind til for at sikre projektets succes.

Hvad får din organisation ud af kurset?

En gennemarbejdet kravspecifikation er med til at sikre en langt bedre forståelse for projektets vigtighed internt. Efter kurset, vil I have en mere præcis beskrivelse af virksomhedens behov, og I vil derfor også modtage mere ensartede og præcise tilbud fra dem der byder på opgaven. Det gør det nemmere at vurdere, hvad virksomheden får for jeres investering og dermed vælge den rigtige leverandør.

Mange deltagere oplever, at kravspecifikationen hjælper organisationen med at inddele projektet i flere og mindre faser. Ved at kunne lancere tidligere og oftere, giver det mulighed for læring og tilpasning af løsningen, så man i sidste ende står med en løsning der har skabt større værdi og mere præcist leverer det der efterspørges. Ofte med en totalbesparelse, fordi man ikke har udviklet funktioner man forventede blev efterspurgt, men som ikke anvendes. 

Sidst men ikke mindst, så anvender nogle organisationer kravspecifikationen til at afgøre, hvilke afdelinger der får mest værdi ud af projektet, og dermed skal stå for den største del af omkostningerne.

Agenda for dagen

Kurset er en kombination af præsentation, dialog og aktiv deltagelse. I løbet af dagen får du en grundig indførelse i, hvad en kravspecifikation indeholder og inden du forlader kurset er du allerede i gang med at udfylde den. Agendaen varierer alt efter deltagerne, men vi kommer som minimum rundt om punkterne nedenfor. 

 • Morgenkaffe og præsentation af deltagerne
 • Det digitale projekts formål og faser
 • Afdækning af behov
 • Fra forretningsbehov til digitale krav
 • Arbejdet med leverandører i tilbudsfasen?
 • Udviklingens faser – hvad skal I være opmærksomme på
 • Gennemgang af kravspecifikation guide
 • Frokost
 • Første runde med at udfylde kravspecifikationen
 • Sådan læser du tilbuddet
 • Tips og tricks til samarbejdet med den valgte leverandør
 • Afrunding og netværk
 • Evaluering

Hvem er kurset for?

Kurset er for dig der er ansvarlig for jeres kommende hjemmeside, intranet, webshop eller anden digital platform. Typiske deltagere er marketing managers, marketingkoordinatorer, IT chefer, IT medarbejdere, projektledere, corporate communication medarbejdere eller HR medarbejdere.

Feedback fra tidligere deltagere

Tilmelding til Kursus i kravspecifikation

Vi har aldrig mere end 8 deltagere på et kursus. Det er din sikkerhed for at der er tid til din læring og dine spørgsmål. Ved at udfylde og sende formularen anmoder du om en plads på kurset. Du modtager en bekræftelse på din forhåndsreservation når den er godkendt og vil kort tid efter modtage mere information.

Kursus i kravspecifikation

Praktisk information

Parkering

Der findes gratis parkering i forbindelse med kursusstedet.

Offentlig transport

Bus 301, 302 og 307 kører lige til døren fra Hillerød Station.

Afmelding, sygdom og udeblivelse

Ved afmelding, sygdom og udeblivelse henvises til vores salgs- og leveringsbetingelser

Ofte stillede spørgsmål

For at sikre kvaliteten og tid til den enkelte er der maksimalt 8 deltagere på et kursus. Ved kurser med færre end 4 deltagere forbeholder vi os retten til at slå kurser sammen.

Det simple svar er – ja – hvis I ønsker en hjemmeside der kan understøtte jeres forretning og skabe værdi for jeres brand. Udover de allerbilligste standardhjemmesider, så kræver udviklingen af en moderne, optimeret hjemmeside en proces som involverer strategi, design, kommunikation, planlægning, udvikling (kode), teknisk viden og god projektledelse. Nu mere konkrete I er omkring jeres behov, nu mere præcis kan jeres samarbejdspartner være og nu større er sandsynligheden for at projektet bliver en succes.

Kurset giver grundig indsigt i, hvordan man planlægger og specificerer digitale projekter. Der tages udgangspunkt i en gennemtestet guide som ved hjælp af oversigter og spørgsmål hjælper med at afdække behov og indsamle præcis den viden som digitale bureauer og udviklere efterspørger.

Vi er måske ikke de rigtige at spørge, men vil dog vove at påstå at svaret er – ja. Medmindre I har erfaring med at specificere digitale projekter fra et større antal andre projekter, så vil kurset give jer et værktøj til at styre processen omkring afdækning af behov og indhentning af tilbud til jeres kommende hjemmeside. Arbejdet med kravspecifikationen, vil give jer et langt bedre grundlag for at vurdere jeres bureaus bud på opgaven. Samtidig vil I på kurset se en række eksempler på tilbud og oplæg fra forskellige bureauer og vil derfor blive bedre til at gennemskue det tilbud I modtager fra jeres eget bureau.

Måske. Vi oplever lige så mange kursister som har fundet ud af at deres kommende hjemmeside skal kunne noget andet eller mere, som dem der sparer penge på at udarbejde en kravspecifikation.

Kravspecifikationen vil i hvert fald give jer et bedre udgangspunkt for at indhente sammenlignelige tilbud.

Som minimum virksomhedens projektleder på den kommende hjemmeside. Men vi ser ofte at det skaber værdi, at både budgetejeren og projektlederen deltager, da det skaber en bedre forståelse for projektet.

Kurset giver en grundlæggende og grundig introduktion, så forudgående forberedelse bør ikke være nødvendig.

En god tilgang er, at have gjort sig tanker omkring formålet med den kommende hjemmeside og hvem i organisationen den er vigtigst for. Samtidig bør du have et godt overblik over jeres virksomheds forretningsmål og målgrupper, da det hjælper dig med at komme så langt som muligt med kravspecifikationen på kursusdagen.

Vi går meget op i at deltagerne får det maksimale ud af hvert kursus. Derfor forventer vi aktiv og konstruktiv deltagelse. 

Inden deltagelsen modtager du et link til et spørgeskema, som giver os indsigt i behov og mulighed for at tilpasse dagens undervisning til deltagerne. Det er vigtigt at spørgeskemaet udfyldes i god tid inden dagen.

På dagen er forplejning i form af kaffe, the, vand og frokost inkluderet. Der er adgang til wifi. Har du særlige behov, må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Har du spørgsmål? 

Vi er her for at hjælpe, så har du spørgsmål eller vil du være sikker på at dette kursus er rigtigt for dig og din organisation, så kontakt os endelig.

Del: